Pages

Ads 468x60px

03 Februari 2011

Koleksi Kereta Sultan Johor


Assalamualaikum pembuka bicara, jom kita rehatkan minda melihat koleksi kereta Sultan Ibrahim, Sultan Johor Darul Takzim. Aku nie peminat kereta sebenarnya, sebagai rakyat biasa apa yang aku mampu hanya berdoa sajela, moga suatu hari nanti aku dapat naiki kereta-kereta nie, tak dapat beli, naik pun jadi lakan orank kata. Nie diantara koleksi kereta Tuanku : beritasemasa..Daulat Tuanku....






Hummer yang telah diubahsuai untuk kegunaan Tuanku Sultan











Lambang Sultan Johor



Sultan Ibrahim pun minat Bugatti Veyron yang mana merupakan model kereta paling laju di dunia setakat ini (pengiktirafan daripada Guinness of World Record). Baru sampai tu……tak buka balut lagi..







Ini hanya sebahagian sahaja koleksi kenderaan peribadi Sultan Johor, ini belum termasuk Motosikal berkuasa tinggi Baginda, Jet peribadi Baginda. Ermm..agak2 mcm mana la, boleh lawan ngan kenderaan-kenderaan sultan Brunei tak? Orang Johor mesti banggakan dengan kekayaan yang dimiliki oleh Sultan Johor..kalau aku, aku bangga...Daulat Tuanku

10 comments:

RAIDAH89 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
RAIDAH89 berkata...

Salam...Aslam..ofcoz la bangga sbg rakyat Jhr even x dpt nk merasa naik kereta2 ni sume...hehehe..Tq coz good information ni..rai pun x tau Sultan Jhr ni bnyk koleksi kereta...

Muhamad Aslam Ahmad berkata...

ha..kire bangga la tue..nasib sultan johor, sultan berjiwa rakyat.. bagus la mcm tue...hehehe

Dawa berkata...

bestnya kalau duit byk :)

Admin Berita Semasa berkata...

sila berikan kredit kepada blog yang anda ambil gambarnya.Dan kalau boleh, download gambar dan upload sendiri gambar sebab ianya makan bandwith server kami.

Admin berkata...

Saya dah statekan kat atas tue dari mana sumber sy ambik????Maaf sekiranya mengangu bandwith anda...
credit to : admin berita semasa

Tanpa Nama berkata...

sultan Johor mmg ader custom hummer tapi gambor yang admin tunjuk tue sebenarnye gambo keta ford F650 SuperTruck

sabree hussin berkata...

macam2 koleksi kereta yang dia ada rupenye

Tanpa Nama berkata...

wa...cantiknye kereta baginda..sume mahal2 belaka..mmg baginda seorang lelaki yg mempunyai banyak duit....alangkah baiknye sekiranya duit itu digunakan untuk membantu rakyat yg kesusahan..

johorean berkata...

saya dah lihat dan pegang hampir semua koleksi kereta Sultan Johor masa Birthday Party Baginda Sultan kat Dataran Bandaraya J.B yang lalu...bangga punyai Sultan yang kaya dan berjiwa rakyat ni...

TRAFFIC HARI INI

Iklan